1 Ιανουαρίου 2012

Το LifeStyle εξηγεί γιατί οι διαφημίσεις είναι καλές!!

Έτοιμο για διαφημίσεις στο news ticker, σε κινητά και παντού, το Facebook παίζει άμυνα πριν ξεκινήσει η επίθεση από την γκρίνια των αλλαγών.
Στην σελίδα facebook.com/about/ads το μεγαλύτερο social network site του πλανήτη πως λειτουργούν οι διαφημίσεις και πως το Facebook παραμένει δωρεάν για 800 και πλέον εκατομμύρια χρήστες επειδή ακριβώς χρησιμοποιεί τις διαφημίσεις ως μέσο χρηματοδότησης. Σε μια σπάνια δόση ειλικρίνειας το Facebook λέει ότι κάθε χρόνο καταβάλει περί το ένα δισεκατομμύριο δολάρια για να παραμείνει λειτουργικό και να μπορούμε όλοι εμείς να κάνουμε like και status updates από υπολογιστή και κινητό.

Το Facebook εξηγεί επίσης πως δεν είναι απαραίτητο το κλικ πάνω στην διαφήμιση γιατί στην πραγματικότητα πληρώνεται για να εμφανίζει το μήνυμα και τίποτα άλλο. Η εμφάνιση βέβαια του μηνύματος στα κατάλληλα άτομα είναι η μαγική συνταγή του Facebook αλλά για ακόμα μια φορά το site ξαφνιάζει εξηγώντας με απόλυτη ειλικρίνεια ότι ο χρήστης μπορεί να πατήσει Χ και να κλείσει διαφημίσεις που δεν τον ενδιαφέρουν. Προφανώς το σύστημα του Facebook μαθαίνει από την κίνηση αυτή και όλοι κερδίζουν: διαφημιζόμενος, Facebook και ο χρήστης που την επόμενη φορά θα δει διαφημίσεις που είναι πιθανό να τραβήξουν την προσοχή παρά να τον αφήσουν αδιάφορο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου